Alanya Belediyesi Logosu
Bir Alanyamız var Logosu
Çözüm Masası Logosu
Tarihi Kentler Logosu


EV HANIMLARI PROFESYONEL AŞÇILARA YEMEK KURSU VERDİ

06.01.2017 13:15:00

EV HANIMLARI PROFESYONEL AŞÇILARA YEMEK KURSU VERDİ Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen ve ev hanımlarına ilçenin yöresel yemeklerinin öğretildiği ‘ Yöresel Yemek Atölyesi’ projesi kapsamında, bu kez ev hanımları profesyonel aşçılara yöresel yemekleri öğretti. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün organize ettiği Yöresel Yemek Atölyesi’nde ilçe turizminde çalışan profesyonel aşçılar, yöresel yemekleri geleneksel pişirme teknikleri ile daha önce kursu tamamlayan ev hanımları ve kurs eğitmenlerinden öğrendi. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Gastronomi Bölümü Mutfağı’nda, Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği üyeleri ve yönetim kurulundan oluşan eğitim grubuna yerel lezzetler geleneksel usulle hazırlanışı uygulamalı olarak gösterildi. Kursun kapanış organizasyonuna Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zelal Polat ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği üyeleri katıldı. 20 ÇEŞİT YEMEK ÖĞRETİLDİ Alanya Belediyesi Yöresel Yemek Atölyesi’nin 2 günlük kurs programında, profesyonel aşçılara 20 çeşit yöresel lezzet öğretildi. Yemekler arasında Hülüklü Çorba, Göleviz Yemeği, Kırtaki, Darı Çorbası, Ülübü Piyazı, Alanya Çöreği, S Pasta ve Öksüz Helvası bulunuyor. ‘BU KEZ BİZ EĞİTİM ALDIK’ Akdeniz Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budak, Alanya’nın yöresel lezzetlerini turizm sektöründe tanıtacaklarını belirterek, “Şimdiye kadar bizden profesyonel olarak öğrenci ve çalışanlara eğitim vermemiz isteniyordu ama bugün biz burada eğitim aldık. Mutfak kültürümüzün ne kadar geniş olduğunu, yöresel yemeklerimizi turizme nasıl katacağımızı ve yaptığımız yemekleri nasıl sunabileceğimizi burada öğrendik. Umarım burada öğrendiklerimizi de turizm sektöründeki arkadaşlarımızla beraber, tesislerimize gelen misafirlerimize yemek değil Alanya yemeği olarak tanıtacağız. Organize edilen bu güzel etkinlikten dolayı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e ve ekibiyle birlikte emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi. ‘ALANYA MUTFAĞINI ÖNEMSİYORUZ’ Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş ise “Ev hanımlarına verdiğimiz yemek kursumuzu bu defa profesyonel aşçılar için düzenledik. Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği yönetim kurulu ve üyeleri bugün misafirimizdi. 2 gün süren kursumuzda 20 çeşit geleneksel Alanya yemeklerini yaptık. Geleneksel yöntemlerle yapılan lezzetlerimizi profesyonel aşçılara aktarmaktan dolayı son derece mutluyuz. Kursumuz, bu tür organizasyonlarla yöresel yemeklerimizin günümüze taşınması ve turizmin içinde yer edinmesi ile ilgili önemli amaçlara hizmet etmeye devam ediyor. Alanya mutfağını önemsiyoruz ve uluslararası platformda yer edinmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.