ALKÜ VE YABANCILAR MECLİSİ’NDEN İŞBİRLİĞİ

12.09.2017 14:47:00

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, (ALKÜ) yabancı öğrenci sayısının artırılması için Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi’yle ortak çalışmalar yapacak.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi ALKÜ’yü uluslararası alanlarda tanıtmak ve yabancı öğrenci sayısını artırmak için kolları sıvadı. Daha birçok alanda işbirliği yapmak isteyen ALKÜ ve Meclis Üyeleri, ALKÜ Rektörlüğü Senato Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi. ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayri Akın, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve Yabancılar Meclisi Üyeleri, ALKÜ Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Arı, ALKÜ Yabancı Öğrenciler Koordinatörü Sezin Zengin Martinez, ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Kamran Hashemi’nin yanı sıra konuyla ilgili akademik ve idari personel katıldı.

Birçok konunun görüşüldüğü toplantıda, ALKÜ ile Alanya’da daimi ikamet eden yabancı uluslu yeni Alanyalılar arasında işbirliği yapılabilecek alanlar konuşuldu. ALKÜ’nün uluslararası alanlarda tanıtımı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısının arttırılmasına yönelik ortak hedefler belirlendi. Toplantıda Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, yabancılar meclisinin etkinliklerinden bahsederek faaliyetleri ve üyeleri hakkında bilgiler verdi. Toplantıda, ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Kamran Hashemi, ALKÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için düzenlenecek oryantasyon programı ve uluslararası öğrenci festivalinin düzenlenmesi gibi planlanan etkinliklerde Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi ile ortak çalışma yapılmasının önemine değindi.

Ayrıca toplantı sonunda, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 14.00 ‘da İşletme Fakültesi Konferans Salonunda yapılacak oryantasyon programına yabancı uyruklu öğrenciler ve Yabancılar Meclisi davet edildi.

Toplantının bitiminde ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu, ALKÜ’nün birçok açıdan ilerlemekte olduğunu ve aynı zamanda da bu görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek toplantıya katılım gösteren konuklara teşekkür etti.