ALANYA BELEDİYESİ’NDEN OKUL KANTİNLERİNE DENETİM

13.09.2017 14:25:00

Alanya Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte ilçe genelindeki okullarda kantin denetimlerine başladı.Denetimler kapasamında okul çevresindeki çay ocakları,pastaneler, cafeler ve yeme içme yerleri belediye ekiplerince dentlendi.
Denetimler kapasamında okul çevresindeki çay ocakları,pastaneler, cafeler ve yeme içme yerleri belediye ekiplerince denetlendi.

2017 -2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinleri mercek altına alındı. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelindeki okullarda bulunan kantinleri denetlemeye başladı. Yapılan denetimlerde kantinlerin fiziksel durumu, alet ve ekipmanları, personel kriterleri kontrol edilecek. Hijyen kurallarına uymayan ve eksiklikleri bulunan kantin işletmecileri uyarılacak.

Denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “ Çocuklarımızın fiziki ve sosyal şartları elverişli okullarda eğitim görmelerini sağlamak için yaptığımız çalışmaların yanı sıra onların okulda geçirdikleri süre içerisinde sağlıklı beslenmeleri için kantinleri denetliyoruz. Denetimlerimz kapsamında okul çevresinde bulunan cafeleri ve yeme içme yerleri de kontrol ediliyor.Amacımız çocuklarımızı  her türlü sağlıksız ve  kötü alışkanlıklardan korumak . Bu tür denetimlerimiz yıl boyunca devam edecek. Yeni eğitim -  öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum ”dedi.