ALANYA’DA CAZ RÜZGARI BAŞLADI

22.09.2017 12:32:00

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alanya Uluslararası Caz Günleri dün akşam Selen Beytekin’in muhteşem sahne performansıyla başladı.

Alanya Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ulusal ve uluslararası caz platformunda prestijli bir yer edindiği Alanya Caz Günleri, başladı. 14. Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin ilk akşamında cazın sevilen sanatçısı Selen Beytekin sahne aldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in açılış konuşmasıyla başlayan konsere yüzlerce caz sever katıldı.

CAZ GÜNLERİ’NİN İLK AKŞAMINA YOĞUN İLGİ

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Alanya Caz Günleri, tarihi Kızılkule Meydanı'nda kurulan konser alanında başladı. Caz günlerinin ilk gününde vokalist Selen Beytekin, trompette Şenova Ülker, saksafonda Engin Recepoğlları, trombonda Bulut Gülen, piyanoda Ercüment Orkut, kontrbasta Ozan Musluoğlu, davulda Ferit Odman eşlik etti. Yaklaşık bin 500 kişinin izlediği konsere ilçedeki turistler de yoğun ilgi gösterdi.

BAŞKAN YÜCEL: “MÜZİĞİN EVRENSEL DİLİNİ ALANYA’YA TAŞIDIK”

Caz Günlerinin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, turizmin göz bebeği Alanya’da hizmet alanları büyürken, sanatsal etkinliklerle de geniş kitlelere ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Yücel; “Sizlerin huzur ve mutluluğunu merkeze aldığımız hizmet anlayışımızda kültür ve sanatın önemli bir yeri var. Müziğin evrensel dili mutlu bireyler olmamıza zemin hazırlıyor. O yüzden bugün burada 14. kez düzenlenen ve dünyaca ünlü isimlere ev sahipliği yapacak olan bir müzik şöleninin açılışını yapmanın onur ve mutluluğunu taşıyorum.”  dedi.

JAZZ GÜNLERİ 24 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK

Gecenin sonunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Uluslararası Caz Günleri anısına sanatçılara plaketlerini taktim etti. 24 Eylül'e kadar devam edecek caz günlerinin 2’nci gününde ise BİG AL& THE JOKERS Kızılkule meydanında saat 20.30'da sahne alacak.