ALKÜ HASTANESİ ÇEVRESİ TURUNÇ KOKACAK

31.10.2017 13:55:00

Alanya Belediyesi, kent merkezi ve mahallelerde yeni açılan cadde ve sokaklara ağaç dikimini sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Oba Mahallesi Fidanlık Caddesi’nde bulunan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde yeni yapılan caddelere Alanya’ya özgü turunç ağaçları dikildi.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelinde parklarda ve refüjlerdeki bitkilendirme çalışmalarına devam ediyor. Telekom ve Ticaret Lisesi kavşaklarında yol çalışmaları nedeniyle sökülen ağaçlar bakımları yapıldıktan sonra  saksılanarak ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde yapılan kaldırımlara dikildi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Ekiplerimiz tüm mahallelerde eksik kalmış olan bakım ve dikim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar neticesinde kısa süre önce ulaşıma açtığımız ALKÜ çevresindeki imar yollarının da ağaçlandırılmasını ve peyzajını yaptık. Altyapısı ve üstyapısı ile hizmete sunduğumuz caddelerimizi şık görselliği ile de vatandaşlarımızın beğenisine sunmaya devam ediyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarında özellikle Alanya’mıza özgü bitkileri tercih ediyoruz.  Hastane yoluna da bu anlamda turunç ağaçları diktik.” dedi.