ALANYA SAĞLIK GÜNLERİ’NDE MEME KANSERİ VE TÜP BEBEK TEDAVİSİ ANLATILDI

09.11.2017 15:47:00

Alanya Belediyesi, Antalya Memorial ve Medstar Hastanesi işbirliğiyle Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Alanya Belediyesi Sağlık Günleri” seminerinde meme kanseri ve tüp bebek tedavisi konusunda vatandaşlar bilinçlendirildi.
ALANYA SAĞLIK GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
Alanya Belediyesi, Antalya Memorial ve Medstar Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen Alanya Belediyesi Sağlık Günleri devam ediyor. Kültür Merkezi’nde bugün düzenlenen seminerde Medstar Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü doktorlarından Doç. Dr. Özer İlkgül, Meme Sağlığı ve Meme Karnesi, Memorial Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Mehmet Öztürkmen ise Tüp BebekTedavisi ve Yeni Gelişmeler konusunda katılımcılara bilgi verdi.

DÜNYADA EN SIK MEME KANSERİ GÖRÜLME YAŞI 40 İLE 50 ARASI
Meme kanseri ve tedavisi, kanseri izleme yolları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özer İlkgül, dünyada en sık meme kanseri görülme yaş aralığının 40 ila 50 olduğunu söyledi. Doktor İlkgül, erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekerek, her kadının belli aralıklarla kendini izlemesi gerektiğini belirtti.
Kansere yakalanmada genetik faktörün etkisine de dikkat çeken Medstar Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Hekimi Doç. Dr. Özer İlkgül, meme kanserinde her hastanın tedavisinin farklı olduğunu söyleyerek hastaneleri tarafından başlatılan Meme Karnesi pilot uygulaması hakkında da bilgi verdi.

MEME KARNESİ NEDİR?
Doç. Dr. Özer İlkgül , “ Meme Karnesi Projesi”nin amacı öncelikle her bayan için bir “meme kimliği ” oluşturmak ve ardından görüntüleme yöntemlerinde standartları elde etmektir. Karne terimini kullanmanın amacı ise; kişiye ait tüm bilgileri (kişisel, ailesel, risk faktörleri, meme görüntüleme) tek belgede ve tarih sırasıyla toplamaktır” dedi.

TÜP BEBEK TEDAVİ SÜRECİ
Tüp Bebek Tedavisi ve Yeni Gelişmeler konusunda bilgi veren Memorial Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Mehmet Öztürkmen de vatandaşların sorularını cevaplandırdı. Öztürkmen, problemin ortaya konulması, yumurtalıkların uyarılması, yumurtaların toplanması, döllenme aşaması, embriyoların laboratuvar ortamında gelişimleri, embriyo transferi, embriyo dondurma ve gebelik testi konu başlıklarında bilgiler sundu.