BELEDİYEDEN KLEOPATRA PLAJI’NA ANINDA MÜDAHALE

03.01.2018 14:59:00

Kleopatra Plajında dün yaşanan olumsuz duruma Alanya Belediyesi anında müdahale etti. Belediye Çözüm Masası’na gelen deniz kirliliği şikayetini hemen değerlendiren Belediye yetkilileri, olaya ivedi müdahale ederek olumsuz durumu ortadan kaldırdı.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Belediyemiz Çözüm Masasına gelen münferit ve küçük bir alandaki deniz kirliliği şikayeti dikkate alınarak yerinde yapılan tespit çalışmaları sonunda deniz yüzeyinde görülen yağ tabakasına ivedi olarak müdahale edilmiştir. Temizlik çalışmaları kapsamında solvent ped ve yardımcı ekipmanlarla kirliliğe anında müdahale edilmiştir. Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda yakıt tankı bakımının yapıldığı sırada münferit bir durum yaşandığı ve deniz yüzeyinde anlık bir kirliliğe neden olduğu tespit edilmiştir. Kurumumuz bünyesinde görev yapan deniz araçları ve temizleme ekipmanlarıyla kirliliğe anında müdahale edilerek bertaraf işlemleri tamamlanmıştır.

Olayın meydan geldiği andan itibaren yapılan müdahalelerle söz konusu kirlilik bertaraf edilmiş olup an itibariyle konuyla ilgili olarak deniz yüzeyinde ve karada herhangi bir kirlilik unsuru kalmamıştır.

ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ DE ALANDA İNCELEME YAPTI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü’nden gelen teknik denetim ekipleri de bizim yetkililerimizle alanda incelemelerde bulunmuş, herhangi bir kirlilik unsuruna rastlanmadığı, İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından da tespit edilmiştir. Konuyla ilgili teknik takip kurumumuzun ilgili birimleri tarafından sürdürülmektedir”.