ALANYA BELEDİYESİ’NİN TEDAVİ ETTİĞİ KARGA, BAYKUŞ VE 2 ŞAHİN DOĞAYA SALINDI

16.01.2018 15:17:00

Doğada yaralı halde bulanarak Alanya Belediyesi Demirtaş Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilen 2 kızıl şahin, 1 baykuş ve 1 karga doğaya salındı.

Alanya’da ormanlık alanda yaralı halde bulunan baykuş, karga ve 2 kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından alınarak, tedavisi için Alanya Belediyesi Demirtaş Sahipsiz Hayvan Bakım evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi. Burada şahinlerden biri 3 ay, diğeri 45 gün, baykuş 45 gün ve karga ise 4 ay süren tedavilerinin ardından sağlığına kavuştu. Doğada yaşayacak halde sağlığına kavuşan kuşlar, personel tarafından Demirtaş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda doğaya salındı.

“ŞAHİNLERİN HİÇBİR ŞEKİLDE AVLANMAMASI GEREKİYOR”

Alanya Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal, Alanya Belediyesi ile birlikte yapılan çalışmalar kapsamında rehabilitasyon merkezine tedavi için bırakılan yaralı kuşların normal doğal ortamında yaşayacağı bir şekilde sağlıklarına kavuştuğunu belirtti. Kodal; “İyileşen kuşları bugün doğal yaşam ortamına bırakıyoruz. Özellikle bu dönemlerde şahinlerle ilgili yaralamalar çok fazla oluyor. Bu hayvanlar bakanlığımız tarafından koruma altına alınan hayvanlardır ve kesinlikle doğal ortamda yaşamaları gerekiyor. Hiçbir şekilde avlanmaması gerekiyor.  Çünkü bu hayvanlar doğada bir dengeleyici rolü üstlenmekte ve zararlı sürüngenlerle mücadele etmektedir. Özellikle tarım sektöründe uğraşan vatandaşlarımız için çok faydalı havyanlardır. Bu nedenle kesinlikle bu hayvanlarımıza ateş edilmemesi gerekiyor.” dedi.