ŞEHİDİMİZİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK

15.03.2018 09:07:00

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi kuzeyinde PKK’lı teröristler tarafından araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal’ı binlerce vatandaş dualar ve tekbirler eşliğinde sonsuzluğa uğurladı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın (24) cenazesi 14.15’te askeri uçakla Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na getirildi. Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşını protokol ve binlerce vatandaş karşıladı. Şehit Uysal’ın cenazesi GZP Havalimanı’ndan araç konvoyuyla Gürses Camii’ne getirildi. Gürses Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piy. Alb. Tahir Savran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasiler, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

“ŞEHİDİM HAKKINI HELAL ET BİZE”

Şehit Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın cenazesi ikindi namazının ardından İlçe Müftüsü Mustafa Topal tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde Bektaş Mezarlığı’na taşındı. “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Şehidim Hakkını Helal Et Bize”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganlarıyla Bektaş Mezarlığı’na getirilen Şehit Uysal’ın naaşı burada defnedildi.

BAŞKAN YÜCEL RUSYA’DAN GELEREK TÖRENE KATILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın şehadet haberini Rusya’da aldı. Başkan Yücel, MITT Moskova Fuarı’ndaki tanıtım faaliyetlerini yarıda keserek ilk uçakla Alanya’ya geldi. Başkan Yücel ilk olarak şehidin Bektaş Mahallesi’nde bulunan baba ocağına giderek ailesine baş sağlığı dileklerini iletti. Ardından Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na geçen Başkan Yücel burada şehidin naaşını karşıladı. Daha sonra konvoya eşlik eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Şehit Uysal’ın cenaze törenine katıldı.