ALANYA BELEDİYESİ TARİHİ KALEYİ HER GÜN TEMİZLİYOR

23.03.2018 14:22:00

Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin en önemli kültürel mirası olan Alanya Kalesi’ndeki yürüyüş yolları ve gezinti alanlarını her gün düzenli olarak temizliyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in hem kültürel hem de turizm açısından büyük önem gösterdiği Alanya Kalesi, temizlik ekipleri tarafından düzenli olarak temizleniyor. Araçların ve insanların giriş yapamayacağı tenha bölgeler dahil olmak üzere yürüyüş ve gezinti alanları her gün temizlenerek ziyaretçilerin sorunsuz bir gezi turu yapması amaçlanıyor.

“VATANDAŞLARIMIZI KALE TEMİZLİĞİNDE HASSASİYETE DAVET EDİYORUM”

Bilinçsiz kişi ya da kişilerce tarihi Alanya Kalesi’nin belli başlı bölgelerindeki duvarlara yazılan yazıların temizlenmesi sit alanı olması nedeniyle yapılamıyor. Özellikle restore edilmesi gereken bölümlerle ilgili Kültür Bakanlığı, Müze Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi’nin koordineli çalışması gerektiğini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Alanya Kalesi gerek kültürel gerekse turizm açısından şehrimizin en önemli noktası. Alanya Belediyesi olarak ekiplerimiz bu bilinçle Kalemizi her gün temizliyor. Vatandaşlarımızı da Kalemizin korunması ve temiz tutulması hususunda hassasiyete davet ediyorum.” dedi.