İSVEÇ BAŞKONSOLOSU THRES HYDEN BAŞKAN YÜCEL’İ ZİYARET ETTİ

23.03.2018 16:37:00

Türkiye’nin İsveç Başkonsolosu Thres Hyden İsveç Alanya Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş’la birlikte, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti. Konuklarını tarihi Hasanağalar Konağı’nda ağırlayan Başkan Yücel, İsveç Başkonsolosu Thres Hyden’e muz lifi ve İpek kozası ürünleri hakkında bilgi verdi.

BAŞKONSOLOS THRES HYDEN, İPEK KOZASI VE MUZ LİFİ ÜRÜNLERİNE HAYRAN KALDI

Türkiye’nin İsveç Başkonsolosu Thres Hyden, İsveç Alanya Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş’la birlikte, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti. Başkonsolosu tarihi Hasanağalar Konağı’ndaki makamında ağırlayan Başkan Yücel, ziyaretin anısına Başkonsolos Hyden’e ipek kozasından yapılmış tablo hediye etti.

YÜCEL, ÇİĞİRDİK VE LİMONATA İKRAM ETTİ

Tarihi Konakta bulunan muz lifi ve ipek kozası atölyesini gezen Başkonsolos Thres Hyden, atölyede imalatı yapılan muz lifi ürünlerini görünce hayranlığını gizleyemedi. Özellikle ipek kozasından yapılan çiçek tablolarını kralların tablosuna benzeten Başkonsolos Hyden, büyük bir hayranlık içerisinde atölyedeki ürünleri inceledi. Alanya’nın geleneksel yiyeceklerinden pasta, limonata ve çiğirdik ikram edilen Başkonsolos Hyden, Başkan Yücel ile çektirdiği hatıra fotoğrafı sonrasında konaktan ayrıldı.