BAŞKAN YÜCEL GÜREŞ FESTİVALİNE KATILAN VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

26.07.2018 16:13:00

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen 14. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılan vatandaşlara teşekkür etti.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 14.’sü düzenlenen Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne rekor katılım olduğunu belirterek vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Yücel; “Güreş festivalimize vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiye memnun kaldığımı ifade etmek istiyorum. Festivalimizle ilgili vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler mükemmel derecede olumluydu. Gökbel’e Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarının gelmesi, kıran kırana mücadelelerin yaşanması ve vatandaşlarımızın bu müsabakaları zevkle izlemesi bizler için mutluluk arz etti. Gelecek yıllarda çıtayı bir tık daha yukarı çıkararak daha da iyilerini yapmayı hedefliyoruz. Katılım gösteren bütün hemşerilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
VATANDAŞLARA YAPILANDIRMA ÇAĞRISI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 7143 sayılı alacakların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yasa için son başvurunun 31 Temmuz olduğunu vurgulayarak; “Vatandaşlarımızın Belediyemizle ilgili konularda, vergilerin, ücretlerin, ecrimisiller ve kiralarla ilgili yapılandırmadan yararlanabilmeleri için 31 Temmuz’a kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu yapılandırmalardan yararlanmasının faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI ALANYA’DA ZAFİYET YARATIYOR”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Büyükşehir Yasası’nın Alanya gibi metropol şehirlerde uygulanmasında zafiyet oluştuğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; “Büyükşehir Yasası’nın bizim gibi metropol ilçelerde uygulanmasında birçok zaafların olduğunu sürekli dile getiriyorum ve dile getirmeye de devam edeceğim. Bu konuda en büyük rahatsızlıklardan birisi de bazı bölgelerdeki motosiklet parklarının kaldırılarak yerinin otoparka çevrilmesi. Biz kendi sorumluluğumuzdaki alanlarda şehir içerisindeki bu düzensizliğe bir çözüm getirmek için yeni yerler üretiyoruz. Biz otoparkları kaldırıp yerine motosiklet park yerleri yaparken yetki alanımız dışındaki bölgelerde motosiklet park yerleri kaldırılıp otoparka çevriliyor. Bu da karışıklığa sebebiyet veriyor.” dedi.

“YEŞİL DALGA PROJESİNİ İLK BİZ BAŞLATTIK”
Alanya trafiğinin rahatlaması için yeşil dalga uygulamasının çok önemli olduğunu vurgulamayan Başkan Yücel, uygulamayı ilk hayata geçiren kurum olduklarını söyledi. Başkan Yücel; “4 yıl önce göreve geldiğimiz zaman karayollarından izin alarak Tosmur bölgesinden Alanya’nın çıkışına kadar yeşil dalga uygulamasını hayata geçirerek ilk uygulamasını biz yaptırmıştık. Bunun yanında Atatürk Caddesi ve 25 metrelik yolda da bunun acilen uygulanması gerekir. Hatta bu konuda bizim de tekliflerimiz var. “Güven sorumluluğunu alarak biz uygulayabiliriz” diye 3 yıl öncesinde yazılmış yazılar mevcut. İnşallah bu konuya duyarlı davranacaklardır. Hız sınırları göze alınarak acilen yeşil dalganın uygulanmasında fayda olacağını düşünenlerdenim. Bizim sorumluluğumuz içerisindeki alanlarda bu konuda çalışmalarımız sürüyor.” dedi.