ALANYA BELEDIYE TİYATROSU ADANA’DA

Kültür Sanat

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Şehir Tiyatroları Buluşması’ isimli tiyatro şenliğine, Alanya Belediyesi Tiyatrosu ‘Bir Şehnaz Oyun’ isimli müzikal ile katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Şehir Tiyatroları Buluşması’ isimli tiyatro şenliğine, Alanya Belediyesi Tiyatrosu ‘Bir Şehnaz Oyun’ isimli müzikal ile katıldı. Festivalin ikinci yılında aralarında İstanbul, Kıbrıs, Antalya, Denizli, Seyhan, Bakırköy, Fethiye, Mersin, Bursa, Sarıyer, Kayseri, Giresun ve Manisa şehir tiyatrolarının da bulunduğu organizasyonda Alanya Belediye Tiyatrosu da perde dedi. Ünlü Cumhuriyet dönemi yazarı Turgut Özakman’ın kaleme aldığı ve rejisörlüğünü Murat Atak’ın üstlendiği ‘Bir Şehnaz Oyun’ isimli tiyatro oyunu geçtiğimiz yıl Alanya Belediye Tiyatrosu tarafından ilçede sahnelenmiş ve büyük alkış almıştı. Sahnelenen oyun ülke çapında düzenlenen XV. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri’nde ise 3 ödülün birden sahibi olmuştu. ‘En İyi Kadın Oyuncu' dalında Birke Muratal ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında Burak Kaya ve ‘En İyi Koreograf' dalında ise İhsan Bengier'in ödül aldığı tiyatro oyunu, Adana’da da büyük alkış aldı. Festival hakkında bilgi veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, amaçlarının ‘Şehir Tiyatroları Buluşması’ etkinliği ile ülkedeki şehir tiyatrolarının gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Bu amaçla yola çıktıklarını belirten Sözlü “Sanatın, özellikle de tiyatronun birleştirici gücünden yararlanmak istiyoruz. Tiyatro sanatının çağlar boyu insanın daha iyi ve güzel olana ulaşmasında köprü görevi görmüştür.” dedi.